Şirket kuruluşu için su oyunları ve plaj işletmeciliği ile ilgili bir ana sözleşme taslağı hazırlayabilirim. Aşağıda, bu tür bir işletme için genel bir ana sözleşme taslağı bulabilirsiniz. Lütfen detayları kendi şirketinizin ihtiyaçlarına göre özelleştirin ve hukuki düzenlemelere uygun hale getirin.
ŞİRKET ANA SÖZLEŞMESİ
1. ŞİRKETİN ADI VE ÜNVANI
Şirketin ticari unvanı “____________ Su Oyunları ve Plaj İşletmeciliği A.Ş./LTD.” (Şirket) olacaktır.
2. ŞİRKETİN MERKEZİ
Şirketin merkezi __________ adresinde bulunmaktadır. Yönetim kurulu kararı ile Türkiye sınırları içinde veya dışında şube ve temsilcilikler açılabilir.
3. ŞİRKETİN AMAÇ VE KONUSU
Şirketin amaç ve konusu aşağıdaki faaliyetlerden oluşmaktadır:
a) Su sporları ve su oyunları düzenlemek, su sporları için gerekli tüm ekipmanları temin etmek ve kiralamak.
b) Plaj işletmeciliği yapmak, plaj alanları kiralamak veya işletmek.
c) Deniz, göl ve nehirlerde su oyunları, su parkları, su sporları tesisleri kurmak, işletmek ve kiraya vermek.
d) Dalış, sörf, jet ski, kano, deniz bisikleti gibi su sporları hizmetleri sağlamak.
e) Plaj ve su sporları etkinlikleri için catering, yiyecek ve içecek hizmetleri sunmak.
f) Su sporları eğitimi ve rehberlik hizmetleri sunmak.
g) Turizm faaliyetlerinde bulunmak, yerli ve yabancı turistlere yönelik turlar düzenlemek.
h) Plajlarda şezlong, şemsiye ve diğer tatil hizmetlerini sağlamak.
i) Plaj güvenliği için gerekli hizmetleri sağlamak, cankurtaran bulundurmak ve güvenlik önlemleri almak.
j) Şirket amacına yönelik olarak her türlü menkul ve gayrimenkul alım, satım, kiralama ve kiraya verme işlemlerini gerçekleştirmek.
4. ŞİRKETİN SERMAYESİ
Şirketin sermayesi __________ TL olup, bu sermaye her biri __________ TL nominal değerde __________ adet hisseye bölünmüştür. Hissedarların sermaye payları aşağıdaki gibidir:
- Hissedar 1: __________ TL
- Hissedar 2: __________ TL
- Hissedar 3: __________ TL
5. HİSSEDARLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
Her hissedar şirketin yönetim ve kazanç paylarına ortak olup, hisseleri oranında oy hakkına sahiptir. Hisseler devredilebilir ancak devir işlemleri yönetim kurulunun onayına tabidir.
6. YÖNETİM KURULU
Şirketin yönetim kurulu __________ kişi olup, genel kurul tarafından en fazla __________ yıllık süre için seçilecektir. Yönetim kurulu üyeleri, şirket işlerini yürütmek için gereken kararları alır ve uygular.
7. GENEL KURUL
Şirketin genel kurulu yılda en az bir kez olağan olarak toplanır. Genel kurul, sermayenin en az %__________’üne sahip olan ortakların katılımıyla toplanır ve kararlar oy çokluğuyla alınır.
8. KAR DAĞITIMI
Şirketin yıllık net karı, genel kurul kararı ile hissedarlara, şirketin büyümesine katkı sağlamak üzere yedek akçelere veya diğer yasal zorunluluklara göre dağıtılabilir.
9. ŞİRKETİN FESHİ VE TASFİYESİ
Şirketin feshi ve tasfiyesi genel kurul kararıyla gerçekleşir. Tasfiye işlemleri yönetim kurulu tarafından yürütülür ve şirketin tüm borçları ödendikten sonra kalan varlıklar hissedarlara payları oranında dağıtılır.
10. İHTİLAFLARIN ÇÖZÜMÜ
Bu ana sözleşmeden kaynaklanan her türlü uyuşmazlık __________ Mahkemeleri ve İcra Daireleri tarafından çözümlenir.
Bu taslağı daha da özelleştirerek şirketinizin ihtiyaçlarına göre detaylandırabilirsiniz.